Uitvaart regelen

Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. 
Als uw dierbare is overleden dient u eerst de dienstdoende arts te waarschuwen. Deze arts zal eerst de dood moeten vaststellen.
Daarna kunt u ons bellen 0162 – 74 12 30, wij bieden u direct hulp.

Voor u als nabestaande(n) kunt u alvast gaan nadenken over wat te doen. Misschien is er een wilsbeschikking waarin de overledene de laatste wensen voor de uitvaart heeft vastgelegd.

Zoniet, dan moeten er veel zaken in een korte periode besproken en beslist gaan worden om de uitvaart te regelen.

Begrafenis

Na de kerkdienst kunt u door de kist zelf te laten dalen een persoonlijk tintje aan het afscheid geven. Maar er is ook een mogelijkheid om de dienst op een andere locatie te doen plaatsvinden. Bijvoorbeeld in een zaal van een hotel of theater. Wij hebben al een aantal keren gebruik gemaakt van theater de Schelleboom. Samen met u bespreken wij alle mogelijkheden die er zijn.

Crematie

Bij een crematie maakt u gebruik van de aula van het crematorium voor het afscheid. Maar u kunt de afscheidsdienst ook op een andere locatie plaats laten vinden en daarna is er de mogelijkheid om uw dierbare naar het crematorium begeleiden.

Daar kunt u de keuze maken om mee te gaan naar de ruimte waar de crematieovens zich bevinden of om nog even samen in besloten kring afscheid te nemen.

Natuurbegraven

Begraven in de natuur is een andere manier van afscheid nemen van een overledene. Het is zowel een alternatief voor traditioneel begraven, in een kist, maar het is ook mogelijk om in een mand of lijkwade begraven te worden. Na een crematie is het ook mogelijk om de as in een urnengraf te begraven op een mooie plek in de natuur. Op een natuurbegraafplaats staan geen traditioneel ogende grafzerken van niet in de natuur behorende materialen. De graven moeten op termijn opgaan in de natuur.

Uiteraard bespreken en regelen we met u ook alle met betrekking hebbende zaken.