Ons team

ons team maarten

Maarten Dirkx

Mijn naam is Maarten Dirkx, woonachtig in Breda, getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Na 15 jaar te hebben gewerkt als onder meer intercedent en hypotheekadviseur, kwam ik in 2007 terecht in de wereld van de uitvaart en maakte ik kennis met het vak van uitvaartverzorger. Ik was meteen verkocht en wist dat dit mijn roeping was.

Door mijn ruime ervaring met diverse werk- en opdrachtgevers en de grootte van mijn werkgebied in het verleden, heb ik veel kennis van uiteenlopende plaatselijke gebruiken, en verschillen in achtergronden en religies. Geen wens is raar, alles is bespreekbaar.

Alles begint met het gevoel van vertrouwen.

 
ons team hans

Hans Beenakkers

Na vele facetten van diverse beroepen te hebben meegemaakt, heb ik ervoor gekozen om mijn hart te volgen. Na een gedegen voorbereiding zijn mijn echtgenote Thecla en ik in 2007 onze eigen uitvaartonderneming gestart. Ik vind het voor dierbaren van een overledene zo ontzettend belangrijk dat een uitvaart kan zijn zoals die willen. Alles wat mogelijk is ook verwezenlijken, is mijn devies. Het voelt niet alleen maar als werk, het is meer!

In drukke tijden en bij vakanties ben ik inzetbaar om Maarten te ondersteunen.

ons team thecla

Thecla Beenakkers

Mijn doel is om de mensen te ontzorgen in een moeilijke emotionele tijd. Ik ben me ervan bewust dat ik binnenstap in een zeer kwetsbare periode in iemands leven. Daarom probeer ik er te zijn op de momenten dat het nodig is met advies en een luisterend oor. Een mooi afscheid is de spiegel van iemands leven. Als de nabestaanden goed terug kunnen kijken op een mooi afscheid, is dat een goede start van de rouwperiode.

Samenwerking

Beenakkers Uitvaartbegeleiding & Uitvaartverzorging werkt samen met een aantal partners die helpen ontzorgen en begeleiden voor, tijdens en na de uitvaart.

Thanatopraxie Rens de Peijper

Afscheid nemen is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Iedereen verdient een kans op een warm en mooi afscheid. In een korte tijd heb ik, Rens de Peijper, twee dierbaren verloren: mijn zus Anita en mijn zoontje Skylar. Zelf heb ik heel moeilijk afscheid kunnen nemen. Aan de opbaring van mijn zus heb ik minder fijne herinneringen: ze zag er onherkenbaar uit. Van mijn zoontje heb ik helaas maar heel kort afscheid kunnen nemen.

Mijn ervaringen werden en zijn nog steeds mijn drijfveer: ik wil dat nabestaanden mooie herinneringen overhouden aan een opbaring van hun dierbare. Daarom heb ik veel ervaring opgedaan als verzorger van overledenen en als thanatopracteur. Ik heb mij gespecialiseerd in verschillende manieren van opbaren en kennis opgedaan over de bijbehorende voor- en nadelen.

Wij zijn gespecialiseerd in thanatopraxie en reconstructie van het lichaam van de overledene.

Thanatopraxie – een lichte balseming – is een manier van opbaren waardoor ontbinding van het lichaam tijdelijk stil ligt. Wij raden altijd thanatopraxie aan, omdat de opbaring altijd zorgeloos verloopt, de overledene een natuurlijkere kleur heeft, geen koelplaat benodigd is, de overledene niet ijskoud aanvoelt, het aanraken van een overledene fris, zacht en herkenbaar is en tekenen van ontbinding wegtrekken en wegblijven. Daarnaast is thanatopraxie soms de enige manier waardoor de kist niet vroegtijdig gesloten hoeft te worden.

Wilt u meer weten? Lees meer over thanatopraxie op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 06 27 88 57 48.